Verdt å vite om Las Vegas

shutterstock_149490884
Las Vegas er en by i delstaten Nevada og er underholdningsby nr 1 i verden. Det første Casinoet åpnet i 1931, gambling var faktisk forbudt i Las Vegas fra 1911 til 1931. Det første hotellet som åpnet på det som i dag er the strip var El rancho som åpnet i 1941. Nevada har hatt en kraftig befolkningsvekst de siste årene, 83 prosent økning siden 1990 mens det årlig kommer 36 millioner turister til byen. Gambling og underholdning er det byen er bygget på , 87 prosent av alle som besøker Las Vegas spiller i løpet av oppholdet og det spilles i 4 timer i snitt pr dag. Omtrent hvor man beveger seg finnes det en slotmaskin i nær omkrets, totalt finnes det rundt 200000 slotmaskiner i Las Vegas. Vi anbefaler å bo på The strip nå man er Vegas, det er her det meste skjer og det er nok av rimelige hoteller å velge blandt. Ønsker man seg skikkelig luskus er det Aria, Venetian, Bellagio og Wynn som gjelder. En ferie i Las Vegas byr på fantastike opplevelser, det er umulig å kjede seg i denne byen.
 

 
HUSK VISUM NÅR MAN SKAL TIL LAS VEGAS
 
Man må søke om visum før man kan reise til Las Vegas. Er man tidligere straffedømt kan det by på problemer å komme inn i USA.
 
Søk om visum her
 
 
 
FLY TIL LAS VEGAS
 
Det går ikke direktefly fra Norge til Vegas. Det gikk i en periode fly mellom Oslo og Las Vegas men nå må man mellomlande enten i Europa eller USA før turen kan gå videre til Las Vegas. Oslo-London-Vegas eller Oslo-New York-Vegas er de mest brukte rutene, man må regne med å ut med 5000- 8000 for fly tur-retur las Vegas. Flyplassen i Las Vegas heter McCarran International airport, den ligger kun 10 min unna The strip.
 
 
 
HOTELL I LAS VEGAS
 
Las Vegas har en mengde hoteller i alle prisklasser, man kan bo bra for noen få hundrelapper i døgnet. Generelt får man mye for pengene man bruker på hotell i Las Vegas, man betaler ikke mer for enn natt på luksushotell her enn man måte ut med for en natt på Thons i Elverum.
 
 
 
VÆRET I LAS VEGAS
 
Las Vegas ligger i Ørkenen og det kan bli ekstremt varmt der om sommeren. Juni, Juli og august er de varmeste månedene, for mange vil de beste månedene å reise til Las Vegas være april, mai, oktober og november. 
 
 
 
GIFTE SEG I LAS VEGAS
 
Las Vegas har ett enormt utvalg av såkalte wedding chapels, de finnes i alle tenklige og utenklige varianter. Hvert år gifter over 100000 par seg i Las Vegas. Mange norske par velger også ett enkelt bryllup i Las Vegas isteden for alt maset som følger med ett tradisjonelt bryllup hjemme.
 
 
 
LOVER OG REGLER I LAS VEGAS
 
Man må være 21 år for å drikke alkohol og gamble i Las Vegas. Er man over 21 har Vegas en liberal alkoholpolitikk, fyllekjøring og det å nyte alkohol i bil er dog noe de slår hardt ned på.
 
 
 
TAXI I LAS VEGAS
 
Det er rimelig å ta taxi i Las Vegas, avstandene er ikke så store så man kan nå det meste for noen få dollar. Man kan ikke praie en taxi på Las Vegas Blvd eller Freemont street, det er mot loven for sjafører å stoppe der. Det er normalt å tipse 15% på taxituren i Las Vegas.
 
 
 
PENGER I LAS VEGAS
 
Kort er det enkleste å bruke, det er aldri langt til nærmeste minibank. Hvis man skal skal ha med kontanter så er grensen på 10000$, ønsker man å ha med mer enn dette må det deklareres på forhånd. Man kan også overføre penger til hotellet man skal bo på, ta kontakt med hotellet så står pengene der når man ankommer Las Vegas.